Servis Pro Automatika

Adresa: Novo naselje 19/E, Bilice, Šibenik

 

Prodaja: +385 22 550 002

Generalno: +385 22 340 644

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.            

 

Radno vrijeme:

Servis i administracija:

Pon-Pet:  08:00 – 16:00

Sub-Ned: Zatvoreno

 

Prodaja

Zimsko radno vrijeme

Pon-Pet:  08:00 – 16:00

Sub-Ned: Zatvoreno

 

Ljetno radno vrijeme

01.06. – 01.08.

Pon – Pet  08:00 – 17:00

Sub: 08:00 – 12:00

Ned: Zatvoreno

Pro Automatika Pro Automatika

Kontaktirajte nas: 022 550 002

Klima uređaji

Zašto odabrati PRO AUTOMATIKU?

Individualan pristup i savjetovanje prilikom odabira klima uređaja odgovarajućeg kapaciteta i karakteristika je naš prioritet. Iskustvo i tehničko savjetovanje usmjereno je na rješenje kojim ćete ostvariti svoje potrebe i odabrati optimalan klima uređaj.


Montaža klima uređaja koristeći isključivo najkvalitetnije materijale te precizne alate vodeći brigu i pažnju o imovini kupca preduvjet je za pouzdan rad klima uređaja i eliminaciju toplinskih gubitaka za vrijeme rada uređaja. Obučeni instalateri uvijek će brinuti o vašem zadovoljstvu.


Vlastiti servisni odjel sastavljen od servisnih inženjera i tehničara brinuti će o Vašem klima uređaju te vršiti servis klima uređaja za vrijeme jamstvenog roka garantirajući pouzdan rad. U slučaju neočekivanog kvara ili zastoja u radu klima uređaja, osigurati ćemo Vam brzu intervenciju.

Panasonic klima uređaji

Ugrabite svoj PANASONIC klima uređaj, snage 3.5kW za cijenu već od  676.13 Eur .

S više od 30 godina iskustva Panasonic je neupitno jedna od vodećih tvrtki u sektoru grijanja i hlađenja. Panasonic stvara inovativne proizvode koji prilagođavaju snagu hlađenja kako bi odgovarali vašim životnim prostorima i stilovima. Globalno se širi i na međunarodno tržište te plasira vrhunske proizvode koji nadilaze granice.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 10 godina  na Vaš novi Panasonic uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Daikin klima uređaji

Daikin klima uređaji

Ugrabite svoj DAIKIN klima uređaj, snage 3.5kW za cijenu već od 749.70 Eur .

Kvaliteta Daikin klima uređaja temelji se na 90 godina tradicije u razvijanju klimatizacijskih sustava te su postali svjetski lider u proizvodnji ekološki prihvatljivih klima uređaja i sustava klimatizacije. Daikin je posvećen tehničkoj izvrsnosti, dizajnu i najvišoj kvaliteti čija je pouzdanost uvijek ispred konkurencije.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 10 godina na Vaš novi Daikin uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Mitsubishi Electric klima uređaji

Ugrabite svoju MITSUBISHI klimu, snage 3.5kW za cijenu već od 715.64 Eur .

Mitsubishi electric proizvodi široki asortiman klima uređaja od mono zidnih split sustava, mono inverter zidnih split sustava, multi inverter zidnih sustava, super multi split sustava, VRF sustava, stropno/podnih jedinica, kazetni split sustavi do kanalnih sustava.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 7 godina na Vaš novi Mitsubishi Electric uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Toshiba klima uređaji

Ugrabite svoju Toshiba klimu, snage 3.5kW za cijenu već od          835.88 Eur .

Uz klima uređaj Toshiba tijekom cijele godine možete uživati i dobro se osjećati u svojoj osobnoj klimi. Osim vrlo učinkovitim i štedljivim režimom hlađenja, Toshiba sobni klima uređaji osvajaju i mnogim drugim mogućnostima. Toshiba je uvijek prednjačila naprednim i inovativnim tehničkim rješenjima.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 7 godina na Vaš noviToshiba uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Fujitsu klima uređaji

Ugrabite svoju Fujitsu klimu, snage 3.5kW za cijenu već od            698.63 Eur.

Kao japanski proizvođač klima uređaja Fujitsu konstantno poboljšava karakteristike proizvoda u svrhu postizanja veće kvalitete uređaja, a ključ uspjeha leži u japanskoj tehnologiji, velikim investicijama u istraživanje i razvoj te strogom sustavu upravljanja kontrolom kvalitete.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 6 godina na Vaš novi Fujitsu uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Midea klima uređaji

Ugrabite svoju Midea klimu, snage 3.5kW za cijenu već od               531.55 Eur .

Proizvođač klima uređaja koji svoju strategiju gradi na temelju noviteta i promjena na tržištu. Od lokalnog branda razvila se u međunarodni, prepoznatljiv po funkcionalnosti i ekonomičnosti. Svojim uređajima želi svakom kućanstvu pružiti uređaj s najboljim omjerom performanse i cijene.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 6 godina na Vaš novi Midea uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Gree klima uređaji

Ugrabite svoj GREE klima uređaj, snage 3.5kW za cijenu već od        584.17 Eur .

GREE je najveći specijalizirani proizvođač klima uređaja na svijetu.
Uređaje ovog proizvođača karakterizira niža cijena i pristupačnost većem segmentu tržišta te je u očima mnogih odličan omjer uloženog i dobivenog. Gree klime poznate su po svojoj kvaliteti i pouzdanosti u radu te velikom broju zadovoljnih kupaca čije domove rashlađuju štedeći pri tome električnu energiju.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 6 godina na Vaš novi Gree uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Haier klima uređaji

Ugrabite svoj HAIER klima uređaj, snage 3.5kW za cijenu već od 537.38 Eur .

HAIER grupa nudi inovativna rješenja za kućnu seriju, komercijalnu seriju i već godinama radi na unaprjeđenju funkcija klima uređaja prateći najnovije trendove. Za njih klima uređaj ne služi samo za klimatizaciju prostora već predstavlja moderno dizajnirani uređaj koji će pružiti komfor i ugodu u svakom prostoru.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 6 godina na Vaš novi Haier uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Hisense klima uređaji

Ugrabite HISENSE klima uređaj, snage 3.5kW za cijenu već od     531.25 Eur .

Od samog početka marka HISENSE je sinonim za visokokvalitetne kućanske aparate. Zahvaljujući velikoj pažnji posvećenoj istraživanju, razvoju, proizvodnji i testiranju proizvoda, HISENSE je dostigao visoku razinu kvalitete i pouzdanosti. Prodajna podrška i podrška nakon prodaje prioritet je ovog proizvođača.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 6 godina na Vaš novi Hisense uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Vivax klima uređaji

Ugrabite svoj VIVAX klima uređaj, snage 3.5kW za cijenu već od  399.00 Eur .

Vivax klima uređaji poznati su kao uređaji vrhunskih karakteristika. Osim dizajna koji se može uklopiti u svaki prostor, odlikuju se najnovijim tehnologijama koje omogućuju napredne funkcionalnosti, a osim toga svojom brigom za zaštitu okoliša spadaju među najštedljivije klime koje se mogu naći na tržištu.

 

Iskoristite mogućnost produženja jamstva do 3 godine na Vaš novi Vivax uređaj uz Pro Automatika ovlašteni servis klima uređaja!

Što naši kupci kažu o nama:

 • Godišnji servis profesionalno odrađen (nitko ne radi tako temeljito...sve se skida van i pere) po super cijeni, termin dolaska servisera ispoštovan u 5 minuta. Stvarno iskrene preporuke jer rade vrhunski, od savjetovanja, ponude, preko montaže i održavanja.
  Mladen
  Google reviews
 • Koristio sam usluge tvrtke za kupovinu i ugradnju klima uređaja. Moram priznati da je sve skupa bilo jako ugodno iskustvo od prodaje do instalacije. Izašli su mi u susret s nekim mojim specifičnim zahtjevima. Posao je obavljan vrlo profesionalno.
  Goran
  Google reviews
 • Nakon prijave kvara na klima uređaju, majstori dolaze za sat vremena i detektiraju kvar. Kad se ustanovilo da od popravka nema ništa, donose novu klimu i montiraju. Sve to obavljam telefonski, jer ja sam u Zagrebu, a klima je u Vodicama. Brzi, uslužni, profesionalni, svaka čast, rušite sve predrasude o majstorima sa mora !!!! Topla preporuka!
  Božica
  Google reviews

Želite znati više o klima uređajima?

Moderni klima uređaji, za razliku od onih starije generacije koriste tehnologije poput “invertera”, učinkovitijih mehaničkih komponenti i novih, ekološki prihvatljivih radnih tvari, poznatih kao “plinovi”. Klima uređaji novije generacije pružaju prednosti poput niže potrošnje električne energije, učinkovitije grijanje i veći komfor uz manje oscilacije u temperaturi prostora.

 

Kako inverter klima uređaji štede energiju? Kada govorimo o inverter tehnologiji, bez obzira kako proizvođači klima uređaja nazivaju i brendiraju svoje inverter klima uređaje, radi se o promjenjivom kapacitetu kompresora odnosno promjenjivom kapacitetu grijanja ili hlađenja što izrazito doprinosi uštedi kada je potreba za grijanjem ili hlađenjem manja.

 

U praksi to znači da takvi klima uređaji izrazito smanjuju potrošnju i snagu kada su u režimu održavanja zadane temperature. Tada, primjerice u grijanju, uređaj ispuhuje zrak niže temperature nego što je to bilo potrebno da bi se dosegla temperatura. Osim što na ovaj način štede električnu energiju, osiguravaju i manje oscilacije temperature u prostoru.

 

Klimatizacija svih prostorija modernih stambenih objekata postaje svojevrstan standard. Često tehničko rješenje dolazi u obliku multi klima uređaja koji omogućavaju da na samo jednu vanjsku jedinicu povežemo čak do pet unutarnjih jedinica.

Kod adaptacija stanova u zgradama, često se ovo rješenje odabire kao najisplativiji i najučinkovitiji sustav za hlađanje i grijanje. Zbog nedostatka prostora, jedna vanjska jedinica montira se na terasu, gdje ne zauzima mnogo prostora dok je unutar stana moguće odabrati razne vrste unutarnjih jedinica.

Na multi vanjske jedinice moguće je povezati podne jedinice, zidne jedinice, kazetne stropne jedinice ili čak potpuno skrivene kanalne jedinice s minimalističkim rešetkama kroz koje struji zrak.

 

Za obiteljske kuće, multi sustavi također predstavljaju izrazito popularne sustave grijanja i hlađenja a u unutrašnjosti, često ih koristimo uz podno grijanje i dodatnu dizalicu topline.

Ukoliko tek gradite ili planirate renoviranje stambenog objekta, najkvalitetnije je unaprijed definirati vrstu klima uređaja ili sustava te ugraditi potrebne instalacije u zidove kako bi izbjegli neugledne plastične kanalice i vidljive instalacije.

 

Prije početka radova potrebno je uz pomoć izvođača odabrati odgovarajuće uređaje. Izvođač radova vrši proračun potrebnih kapaciteta uređaja prema kojima se odabire odgovarajuće cijevi i kablove. Obzirom da je tržište preplavljeno jeftinim materijalima i cijevima, kod podžbukne montaže instalacija važno je paziti na kvalitetu ugrađenih instalacija, jer troškovi naknadnih popravaka mogu biti astronomski. Unaprijed ugrađene instalacije se testiraju na nepropusnost a montaža klima uređaja vrši se naknadno, nakon što se oboje zidovi ili završi fasada na objektu.

 

Najčešće se montaža klima uređaja vrši u već uređenom stambenom prostoru. Kod naknadne ugradnje treba paziti na nekoliko faktora, prije sve na mjesto ugradnje unutarnje jedinice, koju je poželjno ostaviti tako da ne puše izravno u dio prostora gdje se ljudi najduže zadržavaju te da ima neometan ispuh zraka i dovoljnu udaljenost od stropa.

Vanjsku jedinicu potrebno je ugraditi na mjesto pristupačno za održavanje, kako ne bi imali dodatne troškove za vrijeme korištenja.

Klima uređaj za vrijeme rada, u jednom satu kroz unutarnju jedinicu procirkulira zrak iz prostora i do 8 puta. Prosječnim korištenjem ta brojka se penje na 80 puta u danu ili 2400 u mjesecu. Svaki put kada jedinica usisava zrak iz prostora, zajedno s njim usisava i čestice prašine, nečistoće, paru ili masne čestice od kuhanja te nečistoće poput dlaka kućnih ljubimaca. Veće se čestice zadržavaju na filteru, dok se manji dio sitnijih čestica zadržava na ostalim komponentama poput ventilatora ili isparivača.

Nečistoće na filteru blokiraju protok zraka i snižavaju ga, uslijed čega klima uređaj smanjuje kapacitet rada. Zaprljani filteri mogu smanjiti kapacitet i povećati potrošnju električne energije klima uređaja čak do 50%

 

Kontrolu i čišćenje filtera vršite upravo Vi a preporučena je periodika od 15 dana. Kada primijetite zaprljanje filtera, isti skinite i operite u mlakoj vodi te nakon sušenja ugradite natrag. Neki klima uređaji imaju dodatne filtere stoga svakakvo proučite upute uređaja prije bilo kakvih zahvata.

Manja količina sitnijih nečistoća i tvari za koju smo spomenuli da se zadržava ostalim komponentama klima uređaja, tijekom godine, uz prisustvo vlage iz zraka pogoduje rastu bakterija poput Legionele koja može ozbiljno ugroziti zdravlje vas i ukućana. Za potpuno čišćenje, koje je sastavni dio potpunog servisa klime, potrebno je rastaviti i posebnim kemijskim sredstvima tretirati sve površine klima uređaja.

 

Važno je znati da moderni klima uređaji sadrže zapaljive plinove, čije istjecanje u određenim slučajevima može uzrokovati i požar, godišnje kontrole, servis i kemijsko čišćenje, zbog vaše sigurnosti ali i međunarodnih propisa, nije dozvoljeno prepustiti neovlaštenoj osobi.

Preporučeni servisni interval, za “potpuni” servis klima uređaja, od strane stručne i ovlaštene tvrtke, iznosi do jednu godinu.

Tvrtka PRO AUTOMATIKA ovlaštena je od strane nadležnog ministarstva vršiti servis klima uređaja a naši tehničari posjeduju potrebne certifikate stečene uspješno položenim stručnim ispitom.

Moderni klima uređaji, za razliku od onih starije generacije koriste tehnologije poput “invertera”, učinkovitijih mehaničkih komponenti i novih, ekološki prihvatljivih radnih tvari, poznatih kao “plinovi”. Klima uređaji novije generacije pružaju prednosti poput niže potrošnje električne energije, učinkovitije grijanje i veći komfor uz manje oscilacije u temperaturi prostora.

 

Kako inverter klima uređaji štede energiju? Kada govorimo o inverter tehnologiji, bez obzira kako proizvođači klima uređaja nazivaju i brendiraju svoje inverter klima uređaje, radi se o promjenjivom kapacitetu kompresora odnosno promjenjivom kapacitetu grijanja ili hlađenja što izrazito doprinosi uštedi kada je potreba za grijanjem ili hlađenjem manja.

 

U praksi to znači da takvi klima uređaji izrazito smanjuju potrošnju i snagu kada su u režimu održavanja zadane temperature. Tada, primjerice u grijanju, uređaj ispuhuje zrak niže temperature nego što je to bilo potrebno da bi se dosegla temperatura. Osim što na ovaj način štede električnu energiju, osiguravaju i manje oscilacije temperature u prostoru.

 

Klimatizacija svih prostorija modernih stambenih objekata postaje svojevrstan standard. Često tehničko rješenje dolazi u obliku multi klima uređaja koji omogućavaju da na samo jednu vanjsku jedinicu povežemo čak do pet unutarnjih jedinica.

Kod adaptacija stanova u zgradama, često se ovo rješenje odabire kao najisplativiji i najučinkovitiji sustav za hlađanje i grijanje. Zbog nedostatka prostora, jedna vanjska jedinica montira se na terasu, gdje ne zauzima mnogo prostora dok je unutar stana moguće odabrati razne vrste unutarnjih jedinica.

Na multi vanjske jedinice moguće je povezati podne jedinice, zidne jedinice, kazetne stropne jedinice ili čak potpuno skrivene kanalne jedinice s minimalističkim rešetkama kroz koje struji zrak.

 

Za obiteljske kuće, multi sustavi također predstavljaju izrazito popularne sustave grijanja i hlađenja a u unutrašnjosti, često ih koristimo uz podno grijanje i dodatnu dizalicu topline.

Ukoliko tek gradite ili planirate renoviranje stambenog objekta, najkvalitetnije je unaprijed definirati vrstu klima uređaja ili sustava te ugraditi potrebne instalacije u zidove kako bi izbjegli neugledne plastične kanalice i vidljive instalacije.

 

Prije početka radova potrebno je uz pomoć izvođača odabrati odgovarajuće uređaje. Izvođač radova vrši proračun potrebnih kapaciteta uređaja prema kojima se odabire odgovarajuće cijevi i kablove. Obzirom da je tržište preplavljeno jeftinim materijalima i cijevima, kod podžbukne montaže instalacija važno je paziti na kvalitetu ugrađenih instalacija, jer troškovi naknadnih popravaka mogu biti astronomski. Unaprijed ugrađene instalacije se testiraju na nepropusnost a montaža klima uređaja vrši se naknadno, nakon što se oboje zidovi ili završi fasada na objektu.

 

Najčešće se montaža klima uređaja vrši u već uređenom stambenom prostoru. Kod naknadne ugradnje treba paziti na nekoliko faktora, prije sve na mjesto ugradnje unutarnje jedinice, koju je poželjno ostaviti tako da ne puše izravno u dio prostora gdje se ljudi najduže zadržavaju te da ima neometan ispuh zraka i dovoljnu udaljenost od stropa.

Vanjsku jedinicu potrebno je ugraditi na mjesto pristupačno za održavanje, kako ne bi imali dodatne troškove za vrijeme korištenja.

Klima uređaj za vrijeme rada, u jednom satu kroz unutarnju jedinicu procirkulira zrak iz prostora i do 8 puta. Prosječnim korištenjem ta brojka se penje na 80 puta u danu ili 2400 u mjesecu. Svaki put kada jedinica usisava zrak iz prostora, zajedno s njim usisava i čestice prašine, nečistoće, paru ili masne čestice od kuhanja te nečistoće poput dlaka kućnih ljubimaca. Veće se čestice zadržavaju na filteru, dok se manji dio sitnijih čestica zadržava na ostalim komponentama poput ventilatora ili isparivača.

Nečistoće na filteru blokiraju protok zraka i snižavaju ga, uslijed čega klima uređaj smanjuje kapacitet rada. Zaprljani filteri mogu smanjiti kapacitet i povećati potrošnju električne energije klima uređaja čak do 50%

 

Kontrolu i čišćenje filtera vršite upravo Vi a preporučena je periodika od 15 dana. Kada primijetite zaprljanje filtera, isti skinite i operite u mlakoj vodi te nakon sušenja ugradite natrag. Neki klima uređaji imaju dodatne filtere stoga svakakvo proučite upute uređaja prije bilo kakvih zahvata.

Manja količina sitnijih nečistoća i tvari za koju smo spomenuli da se zadržava ostalim komponentama klima uređaja, tijekom godine, uz prisustvo vlage iz zraka pogoduje rastu bakterija poput Legionele koja može ozbiljno ugroziti zdravlje vas i ukućana. Za potpuno čišćenje, koje je sastavni dio potpunog servisa klime, potrebno je rastaviti i posebnim kemijskim sredstvima tretirati sve površine klima uređaja.

 

Važno je znati da moderni klima uređaji sadrže zapaljive plinove, čije istjecanje u određenim slučajevima može uzrokovati i požar, godišnje kontrole, servis i kemijsko čišćenje, zbog vaše sigurnosti ali i međunarodnih propisa, nije dozvoljeno prepustiti neovlaštenoj osobi.

Preporučeni servisni interval, za “potpuni” servis klima uređaja, od strane stručne i ovlaštene tvrtke, iznosi do jednu godinu.

Tvrtka PRO AUTOMATIKA ovlaštena je od strane nadležnog ministarstva vršiti servis klima uređaja a naši tehničari posjeduju potrebne certifikate stečene uspješno položenim stručnim ispitom.